Keuring groot rijbewijs

Wilt u het rijbewijs C(E) en D(E) aanvragen of verlengen? Of bent u ouder dan 70 jaar en wilt u het rijbewijs verlengen? Dan is een medische keuring, om de eigen veiligheid en dat van de omgeving te waarborgen, verplicht.

Bij ons kunt u terecht voor elke rijbewijskeuring (C/D/E) die nodig is om uw rijbewijs te behouden, te verlengen of te verkrijgen (ook voor uw code 95) tegen een vast tarief. Bij voorkeur kunt u terecht voor elke rijbewijs keuring die nodig is om uw rijbewijs te behouden, te verlengen of te verkrijgen (ook voor uw code 95).

Stap 1: gezondheidsverklaring aanvragen bij het CBR

Het aanvragen van de gezondheidsverklaring is nodig om de keuring af te ronden.

Via Mijn CBR koopt u een gezondheidsverklaring (u kunt inloggen met DigiD). Wanneer u deze digitaal heeft gekocht, ontvangt u deze binnen één week in de mailbox van mijn.cbr.nl. Tip! Vraag deze gezondheidsverklaring op tijd aan!

Nadat u deze verklaring heeft ingevuld, stuurt u deze terug naar het CBR door te bevestigen via uw DigiD. Vervolgens ontvangt u de ontvangstbevestiging van de ingediende verklaring per mail en via Mijn CBR.

Kunt of wilt u de aanvraag niet digitaal doen, dan kunt u de gezondheidsverklaring op papier invullen. Let op! de verwerking van een papieren gezondheidsverklaring duurt langer.

Stap 2: verwijsbrief met ZD-code

Vervolgens ontvangt u via Mijn CBR de formulieren voor de bedrijfs- of Arboarts en eventueel verwijzingen naar specialisten. In de meeste gevallen krijgt u deze formulieren meteen, maar wanneer een CBR-arts de verklaring eerst moet beoordelen, kan dit langer duren. De actuele informatie van het CBR over wanneer u een bericht ontvangt, kun u hier vinden. In het formulier staat:

 • de verwijzing naar een arts met ZD-code
 • een keuringsverslag met uw ZD-code
 • eventuele aanvullende formulieren

Uw ZD-code is altijd nodig om de keuring af te ronden.

Stap 3: afspraak maken bij de arts

Vervolgens kunt u bij ons een afspraak maken voor de keuring bij ons op locatie in Gorinchem.

 • Nadat de afspraak telefonisch of per mail gemaakt is, ontvangt u van ons een bevestiging van de afspraak per mail.
 • De kosten bedragen € 91,50 excl. btw. Na afloop van de keuring ontvangt u een factuur.

Wanneer u onverhoopt toch niet beschikbaar bent op de afgesproken datum, kunt u kosteloos tót 24 uur van tevoren contact met ons opnemen om deze afspraak te verzetten.

Wat neemt u mee naar uw rijbewijs keuring?

 • De gezondheidsverklaring inclusief ZD-code
 • Uw rijbewijs
 • Uw medicatieoverzicht (aan te vragen bij huisarts/apotheek)
 • Als u lenzen draagt, neemt u de sterkte van uw lenzen mee. Of als u een bril draagt bij het rijden neemt u die mee.

De rijbewijs keuring bestaat uit een gesprek en een onderzoek om uw geestelijke en lichamelijke gezondheid te bepalen.

Stap 4: de keuring is uitgevoerd en dan?

Onze arts zal aan de hand van de keuring het formulier verder invullen en de informatie invoeren in ZorgDomein.

 • Vervolgens beoordeelt het CBR de informatie en zal u vervolgens via Mijn CBR bericht ontvangen.

In enkele gevallen is een aanvullend onderzoek bij bijvoorbeeld de huisarts noodzakelijk, onze arts zal u hierover informeren. De huisarts kan vervolgens aanvullende informatie toevoegen aan ZorgDomein zodat alle informatie van uw keuring gebundeld is en deze vervolgens in zijn totaliteit beoordeeld kan worden door het CBR.

 • Wanneer alle informatie vervolgens is ontvangen, beslist het CBR of u rijgeschikt bent en uw rijbewijs kunt verlengen.
Bekijk ook eens increintegratie.nl
Sluiten