Ergonomisch advies

Ter preventie van fysieke overbelasting, of het aanpassen van de werkplek bij (blijvende) beperkingen van uw werknemer, bied inc. Gezond werken ergonomisch advies. Maar wat houdt ‘ergonomisch advies’ precies in? Volgens de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie (NVvE) betekent ergonomie: ‘het zodanig ontwerpen van gebruiksvoorwerpen, technische systemen en taken dat de veiligheid, de gezondheid, het comfort en het doeltreffend functioneren van mensen wordt bevorderd.’

Ergonomisch specialist & Plan van Eisen

Wanneer wij spreken van ergonomisch advies, adviseren wij u bijvoorbeeld bij plannen voor nieuwbouw en/of verbouw. Daarnaast kan het ook betrekking hebben op de werkplek van één of meerdere werknemers op zich. Met behulp van een ergonomisch specialist wordt een analyse gemaakt van de werkzaamheden, de werkplek, maar ook de werkomgeving en de werkstijl van uw medewerker. Op basis daarvan geeft de ergonomisch specialist met betrekking tot de inrichting van de werkplek en eventuele hulpmiddelen, maar ook over verbeteringen in de werkstijl. Dit om optimaal functioneren van uw medewerkers te bereiken.

Bij het nieuw bouwen of verbouwen van u bedrijf/afdeling, maakt onze deskundige een Plan van Eisen, welke past bij de wensen van de organisatie en de optimale, fysieke omstandigeheden. inc. Gezond Werken betrekt werknemers zo veel mogelijk bij de totstandkoming van het Plan van Eisen en de realisatie hier van. Dit noemen wij ‘participatieve ergonomie’. Dit doen wij omdat medewerkers direct de praktische haalbaarheid van bepaalde oplossingen kunnen bepalen. We creëren op die manier een optimale balans tussen welzijn en productiviteit om ziekteverzuim in de toekomst te voorkomen.

Meer informatie over ergonomisch advies

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van ergonomisch advies? Of wilt u hier vrijblijvend een afspraak over inplannen? Neem dan contact met ons op via 0183 - 216 286 of stuur een e-mail naar info@incgezondwerken.nl.

Naast het geven van ergonomisch advies helpen wij met verzuimbegeleiding, arbeidsdeskundigonderzoek, RI&E, trainingen en mediation. Bekijk voor deze diensten het totaaloverzicht.

Bekijk ook eens increintegratie.nl
Sluiten