De RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie)

RI&E staat voor Risico-Inventarisatie en Evaluatie en is een wettelijke verplichting op basis van de arbeidsomstandighedenwet. Een RI&E bestaat uit 2 delen: De eerste is een risico inventarisatie, ofwel een lijst waarin alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s in uw bedrijf zijn opgenomen. Op basis van de aanwezige risico’s en de ernst van de mogelijke consequenties hiervan, wordt vervolgens een plan van aanpak (de Evaluatie) opgesteld. In dit plan van aanpak staan de voorgestelde maatregelen die de risico’s voor uw personeel en uw bedrijf terugdringen. Dus ook het financiële risico.

Klik hier voor de richtlijnen voor een RI&E.

Jaarlijkse uitvoering RI&E

Om ziekteverzuim te voorkomen is het raadzaam om een jaarlijkse uitvoering van de RI&E te laten plaatsvinden. De RI&E dient altijd actueel zijn door jaarlijks het plan van aanpak te evalueren. Daarnaast zal bijvoorbeeld na een reorganisatie, verbouwing en of verhuizing, de risico’s opnieuw moeten worden onderzocht. Afhankelijk van het aantal werknemers binnen het bedrijf, kan de uitvoering van de RI&E (gedeeltelijk) door het bedrijf zelf worden voorbereid. Inc. Gezond Werken helpt klanten op verschillende manieren bij de RI&E. Wij voeren de volledige RI&E uit of adviseren u wanneer u de uitvoering voor eigen rekening neemt. Dit doen wij door uw RI&E te toetsen en/of door het bieden van de gewenste expertise. De deskundigen op het gebied van RI&E zijn een bedrijfsarts, een Arbeids- en organisatiedeskundige, een veiligheidsdeskundige of een arbeidshygiënist.

Daarnaast kunnen we natuurlijk ondersteunen bij de uitvoering van het plan van aanpak. Denk hierbij aan ergonomisch advies, onderzoek naar specifieke arbeidsomstandigheden als trillingen of geluid of het bieden van trainingen.

Hulp nodig bij het opstellen, toetsen en uitvoeren van een RI&E?

Inc. Gezond werken staat voor u klaar wanneer u ondersteuning nodig hebt bij het opstellen, toetsen en/of uitvoeren van een RI&E. Voor vragen of een vrijblijvende afspraak; vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naast een PMO en RI&E bieden wij ook diensten als verzuimbegeleiding, arbeidsdeskundigonderzoek, mediation, trainingen & ergonomisch advies. Bekijk voor een van deze diensten het totaaloverzicht.

Bekijk ook eens increintegratie.nl
Sluiten